Dnes je středa 24. dubna 2024., Svátek má Jiří
Počasí dnes 3°C Slabý déšť

Spolu proti bariérám

Spolu proti bariérám
zdroj: tisková zpráva

Dárek pro ty, kteří nás potřebují...

„Spolu proti bariérám -  Dárek pro ty, kteří nás potřebují“ - to je název pořadu, díky kterému se podařilo vybrat neuvěřitelných 16 490 220 Kč pro Konto BARIÉRY! Hranice 16 milionů byla krásným završením celého večera, jenž se nesl v duchu šestnáctek – Konto BARIÉRY slaví 16 let svého působení, slavnostní večer podpořilo 16 známých osobností v roli telefonistů, kteří přijímali dary od televizních diváků a to vše proběhlo dle plánu 16. prosince.

„Chtěli jsme ukázat divákům jeden ‚ostrůvek‘ pomoci, kterou lidé, se kterými se u nás v Bariérách setkáváme, potřebují. Ukázat, co je to osobní asistence. Snad se nám to podařilo. Díky obrovské finanční podpoře rozšíříme výrazně fond na podporu osobní asistence a soustředíme se v dalším období na tuto službu. V průběhu roku 2010 budeme představovat lidi, kteří díky velké veřejné sbírce získali od nás pomoc. A hlavně, co díky tomu dokázali, k čemu jim to pomohlo,“ komentuje včerejší úspěšnou sbírku Božena Jirků, ředitelka Konta BARIÉRY.

Všichni telefonisté i účinkující vystoupili bez nároku na honorář. V roli telefonistů Konto BARIÉRY podpořili: Václav Havel, Jiřina Bohdalová, Hana Maciuchová, Tereza Brodská, Leoš Mareš, Bolek Polívka, Petr Dvořák, Dagmar Pecková, Ondřej Brzobohatý, Tomáš Dvořák, Vladimír Šmicr, Jiří Bartoška, Daniela Peštová, Markéta Fialová, Ondřej Hejma a také sama Božena Jirků. Celým večerem provázel Marek Eben.

Symbolem večera byl červený klaunský nos, který si mohou všichni od 16. 12. po dobu jednoho týdne zakoupit na stáncích PNS a přispět tím tak na Konto BARIÉRY. Cena jednoho nosu je 30 Kč.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 24.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,140 25,260
USD 23,500 23,680
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma