Dnes je středa 24. dubna 2024., Svátek má Jiří
Počasí dnes 6°C Slabý déšť

Rozsviťte s námi Vánoce v dětských domovech

Rozsviťte s námi Vánoce v dětských domovech
zdroj: tisková zpráva

O vánoční atmosféru a radost z obdarování se podělte s dětmi z dětských domovů.

Společně s Nadací Naše dítě můžete i letos splnit přání opuštěných dětí prostřednictvím projektu Dopisy Ježíškovi. Tajná přání letos napsalo více než 540 dětí z patnácti dětských domovů z celé České republiky. Na dárky a splnění svých přání čekají děvčata a chlapci z Humpolce, Nymburka, Jablonce nad Nisou, Tachova, Prahy a mnoha dalších měst.

Tradiční projekt Dopisy Ježíškovi můžete podpořit od 23. listopadu do 18. prosince 2009 v obchodním centru Europark Shopping Center v Praze Štěrboholích. V hlavní pasáži pod velkým vánočním stromem naleznete dětská přání. Stačí si jen vybrat, které přání a komu splníte, zakoupit dárek a přinést jej zpět pod stromek. Těsně před Štědrým dnem dárky zabalíme a rozvezeme do jednotlivých dětských domovů, kde na ně již budou desítky dětí netrpělivě čekat.

Patronát nad Dopisy Ježíškovi převzala i letos zpěvačka Helena Vondráčková, která osobně některá dětská přání splní a dětem také zazpívá.

„V předvánočním období, kdy se děti v dětských domovech mohou cítit osaměle, poznají díky Dopisům Ježíškovi, že na ně někdo myslí, že nejsou samy. Je pro ně povzbuzující, že se najdou lidé s dobrým srdce, kterým nejsou tyto dětské duše lhostejné,“ říká zpěvačka.

Helena Vondráčková se dlouhodobě věnuje podpoře dětí z dětských domovů. „Za řadu let, kdy jsem patronkou Dopisů Ježíškovi, vím z osobních setkání s těmito dětmi, jak velkou mají radost z každého splněného vánočního přání a jak citlivě vnímají jakoukoliv podporu a přízeň,“ dodává Helena Vondráčková

Nenechte si ujít také slavnostní program, který se uskuteční v sobotu 28. listopadu od 14.00 hodin v OC Europark Shopping Center v Praze Štěrboholích. Těšit se můžete na hudební vystoupení Heleny Vondráčkové a její autogramiádu. Vystoupí talentované děti z dětského domova a čeká Vás spousta zábavy při předvánočních soutěžích.

„Snažíme se být oporou pro opuštěné děti, které žijí v dětských domovech. Našim cílem je alespoň jejich dětství zpříjemnit, a to nejen v období Vánoc. Jsme rádi, že Dopisy Ježíškovi mají velkou podporu široké veřejnosti a také patronky nadace, paní Heleny Vondráčkové,“ říká Zuzana Baudyšová, ředitelka Nadace Naše dítě.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 24.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,560 23,740
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma