Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 9°C Polojasno

Rodinný program s centrem DOX

Rodinný program s centrem DOX
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Centrum DOX nabízí rodinám s dětmi vzdělávací programy jak ze stálé, tak z aktuální nabídky. Všechny programy jsou uzpůsobeny potřebám konkrétní rodiny, po celou dobu se jí věnuje lektor. Program trvá 90 minut a zahrnuje interaktivní komentovanou prohlídku a výtvarný workshop.

 

Cílová skupina: rodiče a děti ve věku 5 – 12 let
Délka programu: 90 minut
Frekvence: kdykoliv během otevírací doby, na základě písemné objednávky min. týden dopředu.
Rezervace: 774 716 814, tereza@doxprague.org
Vstupné: 400,-Kč (zahrnuje vstup rodiny na všechny výstavy v DOX a poplatek za program)
Sraz: na pokladně DOX, Poupětova 1, Praha 7

STÁLÁ NABÍDKA:

POHÁDKA O SMUTNÉ TOVÁRNĚ
Pohádka O smutné továrně vypráví příběh zchátralé holešovické továrny, která se díky úsilí několika jedinců proměnila v prostory povznášející ducha i mysl. Děti samotné se v rámci programu stanou staviteli a zachránci, zapojí svoji
fantazii a během workshopu poznají, že „staré“ nemusí nutně znamenat „neužitečné“ a „nepoužitelné“.

AKTUÁLNÍ NABÍDKA:

INSPIRACE PŘÍRODOU
(program k výstavě Jan Kaplický - Vlastní cestou)
Nabízíme v termínu: 16. 4. - 27. 9. 2010
Výstava mapuje život a dílo českého architekta Jana Kaplického, který strávil většinu svého profesního života ve Velké Británii. Co ho v jeho tvorbě inspirovalo a jaké motivy hledal v přírodě a v okolním světě?
Přijďte nahlédnout do jeho díla i života a popřemýšlet nad tím, které z jeho staveb ještě nestojí, ale mohly by. Inspirováni Kaplickým budete mít možnost navrhnout své vlastní stavby, designové výrobky nebo dokonce módu.

BUDOUCÍ NABÍDKA:

CESTA DO SLUNEČNÍHO MĚSTA
(Program k výstavě Planeta Eden: Svět zítřka v socialistickém Československu v letech 1948-1978)
Nabízíme v termínu: 16. 9.  – 29. 11. 2010
Snad každá utopie v sobě nese určitou vizi budoucnosti. Jak si budoucnost
představovala doba poválečného, potažmo socialistického Československa, jeho kultura a umění? Program k výstavě Planeta Eden představí v protikladu kapitalismus versus socialismus mezníky v technologickém pokroku a s nimi spojené představy o spektakulární budoucnosti, která by nás mohla čekat. Další část programu nás ve spojitosti s výstavou Budoucnost budoucnosti odvede od minulých ideologií směrem k dnešku, kdy ve věku hrozících ekologických katastrof musíme přemýšlet nejen nad pokrokem, ale také nad jeho udržitelností. Výtvarný workshop na téma ideální město budoucnosti spojí vize a představy dnešní doby se světem úchvatných a z našeho pohledu tak nereálných představ našich předchůdců.

VÍTĚZOVÉ A PORAŽENÍ
(Program k výstavě Finalisté Ceny Jindřicha Chalupeckého 2010)
Nabízíme v termínu: 4. 11. 2010 - 17. 1. 2011
Jak srovnat obraz, instalaci, video a třeba konceptuální projekt a vybrat, kdo je vítěz a kdo poražený? Letošní výstava Cena Jindřicha Chalupeckého v Centru DOX představí kromě finalistů i historii jejích vítězů a profil teoretika a kritika, který vznik ceny inspiroval. Animační program k výstavě bude věnován otázce uměleckých ocenění u nás i ve světě a obecně kritériím, podle kterých je v umění možné posuzovat, co je dobré a co špatné, potažmo otázce, jestli je v rozmanitosti současného umění takové posuzování vůbec ještě možné.

 

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 25.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,260 25,380
USD 23,550 23,730
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma