Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 9°C Polojasno

Proč a kdy sáhnout po očních kapkách

Proč a kdy sáhnout po očních kapkách
zdroj: tisková zpráva

Unavené oči se o pozornost hlásí svěděním, slzením nebo pálením. Pokud jsou tyto průvodní jevy dlouhodobě ignorovány, může dojít k závažným a někdy také nevratným změnám na povrchu oka. Proto je vhodné používat takové oční kapky, které pomáhají oko zvlhčovat a regenerovat.

Co je slzný film

Slzný film produkují slzné žlázy, které jsou umístěny v horním a dolním očním víčku. Mrkáním jsou slzy roztírány po povrchu oka ve velmi tenké vrstvě a tak jej chrání před infekcemi, smogem a také osycháním. Zároveň slzný film vyživuje rohovku kyslíkem a živinami a odvádí cizí tělíska a nečistoty pryč z oka. Jakmile se tato ochranná vrstva naruší, resp. slzný film není dostatečně doplňován, může dojít ke zmiňovanému podráždění očního aparátu.

Co slzný film narušuje?

Asi nejčastější komplikací je takzvaný Syndrom suchého oka. Trpí jím zejména lidé, kteří pracují v uzavřených prostorách a navíc soustředěně několik hodin v kuse zírají do monitorů. Další nejčastější kombinací je puštěná klimatizace a řízení automobilu. Tímto zvýšeným důrazem na pozornost, kdy dochází ke snížení frekvence mrkání, se oči velmi opotřebovávají.  

Pravidelné používání očních kapek je proto doporučováno zejména:

A)     Řidičům z povolání, u nichž je kladen velký důraz na soustředění

B)      Pracovníkům v uzavřených kancelářích, ať už kvůli klimatizaci nebo suchému vzduchu

C)      Starším lidem, protože s věkem ztrácí slzný film na své kvalitě

D)     Zaměstnancům výroby a lidem vykonávajícím fyzicky náročnou práci, jejichž oči se musejí vyrovnávat s prachem, pevnými částečkami, anebo nepříznivými vlivy okolního prostředí

E)      Nositelům kontaktních čoček. Čočky jsou usazeny na slzném filmu, jakmile je ho nedostatek nebo je jeho kvalita narušena, může uživatel pociťovat nepříjemnou suchost oka a jeho podráždění.

Jaké oční kapky vybrat?

Pokud potřebujete opravdu rychlou úlevu pro své unavené a namáhané oči, vybírejte podle obsahu účinných látek. Velmi důležitá je látka zvaná hypromelosa, což je polymer schopný nahradit oslabenou a nestabilní vrstvu slzného filmu. Známá, a neméně účinná látka, je hyaluronan sodný, lidově známý spíše jako kyselina hyaluronová. Tato látka má obrovskou schopnost zadržovat vlhkost i v nepříznivém prostředí (např. klimatizované místnosti, horký, suchý vzduch).

Právě tyto látky se vhodně kombinují ve zvlhčujících očních kapkách OCUTEIN® SENSITIVE z prémiové řady Da Vinci Academia. Díky tomu zajištují 100% úlevu pro podrážděné, unavené a červené oči, což potvrzuje i doktorka farmacie Barbora Růžková: "Tyto kapky jsou výjimečné tím, že jako jeden z mála zdravotnických prostředků používají dvojkombinaci lubrikačních a hydratačních látek. Výrazně se tím snižuje dráždivost oka, kapky se pomaleji vyplavují z očního prostředí a prodlužuje se jejich účinnost."

Ocutein-Sensitive Ocutein Sensitive | zdroj: tisková zpráva

Oční kapky OCUTEIN® SENSITIVE byly vyvinuty pro celodenní nošení kontaktních čoček bez vysychání slzného filmu, mlžení či řezání v očích a navíc prodlužují životnost čoček. Svým složení odpovídají lidským slzám, jsou tudíž vhodné i pro velmi citlivé oči. Oční kapky OCUTEIN® SENSITIVE zakoupíte ve své lékárně nebo na eshopu www.zlekarny.cz.

Nezapomeňte, že vaše oči jsou nenahraditelné. Dopřejte jim proto péči, která jim vrátí jiskru! Více informací naleznete na www.ocutein.cz.

 

Zdroje:
komerční sdělení / PR

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 25.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,520 23,700
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma