Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Skoro zataženo

Pro správnou funkci zraku jsou klíčové živiny

Pro správnou funkci zraku jsou klíčové živiny
zdroj: tisková zpráva

Oči jsou citlivý a důležitý orgán, který denně vystavujeme škodlivým vlivům - slunci, prachu, suchému vzduchu, dlouhé práci s počítačem, čtení anebo řízení automobilu. Na kvalitě zraku se podepisuje i postupující věk. Péči o něj bychom proto neměli podceňovat.

Řešte situaci dřív, než bude pozdě. Rychlost stárnutí zraku můžete ovlivnit. Zrak je extrémně citlivý na přísun důležitých látek, které udržují jeho funkce v požadované kvalitě.

Karotenoidy

Na prvním místě bychom měli naši pozornost zaměřit na lutein a zeaxanthin. Jedná se o přírodní karotenoidy, které naleznete ve žluté skvrně, malé části sítnice zodpovědné za centrální vidění. Dalším významným karotenoidem je vitamin A, který přímo zodpovídá za zachování normálního stavu zraku. Částečně dokážeme tyto látky získat z potravy, jejich spotřeba však s věkem roste a proto je velmi vhodné je doplňovat i z jiných zdrojů.

Omega-3 vícenenasycené mastné kyseliny (DHA a EPA)

Omega-3 vícenenasycené mastné kyseliny (DHA a EPA) jsou rovněž klíčové pro funkci očí a jsou přímo koncentrovány v buňkách oka. Kyselina dokosahexaenová (DHA) totiž přispívá k udržení normálního vidění. Příznivého účinku se dosáhne při přívodu 250 mg DHA denně.

Antioxidanty

Vitamin C, zinek a selen jsou možná často spojovány s imunitou, ale svou nezastupitelnou úlohu mají i v rámci péče o zrak, jsou to totiž antioxidanty a přispívají k ochraně buněk před oxidačním poškozením. Zinek navíc přispívá k udržování normálního zraku a rozpoznávacích funkcí.

Ginkgo biloba

Nejnovější výzkumy odhalily další přínosnou látku pro náš zrak. Tuto však nedokážeme přijmout v potravě, jedná se o extrakt Ginkgo biloby, jenž díky svým účinkům podporuje periferní krevní oběh a vyživuje sítnici oka, což je pro oči zvláště užitečné. Extrakt Ginkgo biloby je vhodné dodat tělu pomocí kvalitního doplňku stravy z lékárny.

maketa OCUTEIN Ginkgo 60+30 zdroj: tisková zpráva

Všechny tyto 4 kategorie důležitých látek v sobě kombinuje unikátní doplněk stravy prémiové řady Da Vinci Academia OCUTEIN® GINKGO Lutein 15 mg. Jedná se o jedinou oční výživu s touto propracovanou kombinací živin, které si tělo nedokáže vytvořit samo a je proto nutné je přijímat z potravy. OCUTEIN® GINKGO Lutein 15 mg naleznete ve své lékárně nebo na eshopu www.zlekarny.cz.

Chcete-li o svůj zrak dobře pečovat, vsaďte na OCUTEIN® GINKGO Lutein 15 mg. Taková péče se Vám zúročí. Více informací naleznete na www.ocutein.cz.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,200 25,320
USD 23,450 23,630
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma