Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 14°C Oblačno

Pomáda odhalila obsazení. A máte se na co těšit!

Pomáda odhalila obsazení. A máte se na co těšit!
zdroj: tisková zpráva

VIDEO. Muzikál Pomáda rozhicuje Divadlo Kalich nestárnoucími hity, energií a skvělými tanečními, pěveckými i hereckými výkony poprvé 6. září. Praha se tak připojí k celosvětovým oslavám 40. výročí premiéry této legendy na newyorské Broadwayi. Na tiskové konferenci dne 31. května zveřejnili producent Michal Kocourek a režisér Ján Ďurovčík napjatě očekávané herecké obsazení.

Ze "špeků", které padly na tiskovce, je asi nejlepší rada Zbyňka Frice, který v původní pražské Pomádě odehrál desítky repríz v hlavní roli "Travolty" - tedy Dannyho - a v nové verzi bude hrát šoumena Johnnyho Casina, jeho kolegům následovníkům v hlavní roli: "Dlouho jsem přemýšlel, jak dospěl John Travolta ve filmové Pomádě k té své typické klátivé chůzi, kterou se pak snažilo napodobovat několik generací kluků. A nedávno jsem na to tajemství přišel: byly mu totiž malé boty a měl zaříznuté kalhoty. Zkuste za takových podmínek chodit - a chytnete to úplně přesně."

Obrázek zdroj: tisková zpráva

Na tiskové konferenci ansábl zastupovali představitelé „travoltovského“ Dannyho Roman Tomeš, Přemysl Pálek a Jan Kříž (ten v převtělení do své druhé postavy Johnnyho Casina) – všichni tři už mají na svém kontě velké role. Představitelky hlavní dívčí role Sandy reprezentuje jeden z nejvýraznějších talentů slovenské hudebně – divadelní scény Nela Pocisková, čerstvě ověnčená cenou OTO (obdoba TýTý) jako nejpopulárnější zpěvačka Slovenska. V Čechách si diváky i odbornou kritiku získala svými výkony v hlavních ženských rolích muzikálů Robin Hood a Osmý světadíl.

Obrázek zdroj: tisková zpráva

Ve výraznou osobnost své herecké generace dle odborníků zraje Michaela Doubravová, jež se představí jako Rizzo, mezi velice respektované tuzemské muzikálové herce se vypracovali Tomáš Savka (zde Kenickie), Ivana Korolová (Jane) a rozhodně ne v poslední řadě Zbyněk Fric, který si dlouhodobý respekt publika i recenzentů vybudoval právě také na roli Dannyho, jíž ztvárnil v první pražské inscenaci Pomády, nyní bude hrát Johnnyho Casina.

Režisér Ďurovčík taky pohrozil Tomáši Savkovi, že musí do půlky prázdnin zhubnout, jinak se může s rolí sekáče Kenickieho rozloučit a přeobsadí ho do postavy Rogera, který se celý muzikál cpe hamburgery.

Obrázek zdroj: tisková zpráva

Více informací naleznete na stránkách Divadla Kalich.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,300
USD 23,390 23,490
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma