Dnes je čtvrtek 18. dubna 2024., Svátek má Valérie
Počasí dnes 8°C Dešťové přeháňky

Partner v posteli za nic nestojí, protože mu nestojí. Co s tím?

Partner v posteli za nic nestojí, protože mu nestojí. Co s tím?
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Problémy s erekcí jsou Achillovou patou mužů, přičemž věková hranice, kdy k nim poprvé dochází, se stále snižuje. Podle všeho je hlavní příčinou stres spojený s hektickým životním stylem, obezita, špatná životospráva, ale i znečištěné životní prostředí.

Je ovšem zajímavé, že i když potíže v sexuálním životě přiznává mnoho mužů - podle výzkumu kdysi prováděného společností StemMark dokonce každý druhý (!) - vyhledat odbornou pomoc se z nich odhodlá jen málokterý, což je zapříčiněno i ješitností pánů tvorstva a neschopností přiznat si, „že už na první ligu prostě nemám“.

Nepřátelé erekce

Podle výše zmíněného průzkumu byl u celé třetiny takto „postižených“ mužů naměřen vysoký krevní tlak, patnáct procent mělo nadměrnou hladinu cholesterolu, devět trpělo cukrovkou a přibližně stejné množství i prostatickými obtížemi.

Prokázalo se rovněž, že čím méně je pravidelné sexuální aktivity, tím větší je pravděpodobnost selhání při koitu. Nejlepší možností jak ukázat svou „býčí“ sílu, je tedy pravidelný „trénink“ spojený s pohybem a zdravým jídelníčkem.

Ne každý je ovšem ochoten tato „omezení“ podstoupit a volí raději jednodušší cestu - chemickou, v podobě léků. Ovšem i zde je jedno úskalí. Ty, které mají prokazatelné pozitivní účinky, jsou k dostání pouze na lékařský předpis, což znamená, že je třeba nejprve navštívit sexuologa.

Přesvědčte muže

Přesvědčit o tom svého muže může být ovšem dost těžké, ovšem jiná cesta není. Tedy vlastně je - sehnat onu vytouženou modrou či žlutou pilulku prostřednictvím internetu - což je ovšem rizikové hned ze dvou hledisek.

Může místo ní přijít cokoli - vitaminy, prázdný obal,  piliny - nebo vůbec nic. A i když zásilka obsahuje skutečně to co má, není vyloučeno že - zvlášť u kardiaků - zafunguje až příliš a dojde k infarktu, což se stává dost často.  Pokud neskončí smrtí, znamená v drtivé většině úplný konec milostných hrátek.

Jsou tu ovšem i další, volně prodejné a hojně inzerované potravní doplňky nabízející zaručeně kvalitní sex. Rozdíl je v tom, že u léků jsou dlouhá léta klinicky ověřovány všechny vlastnosti, což tomu, kdo si je vezme, garantuje účinnost - pochopitelně při správném užívání a dodržování pokynů lékaře.

To tyto normálně dostupné přípravky splňují jen málokdy, i když i ony musí mít patřičné atesty (z hlediska bezpečnosti atd.) a jejich distribuce podléhá povolení příslušných orgánů ministerstva zdravotnictví.

Přírodní afrodiziaka

Jejich účinky však mohou být různé. Většina z nich funguje na bázi přírodních afrodiziak, ať už ve formě tablet, pilulek, či gelů.  Z hlediska původu je lze rozdělit do tří základních skupin - na rostlinné, živočišné a získané z neživé přírody. Z rostlin se používají listy, květy, plody, kořeny bylin a jejich šťáva, ze stromů pak kromě listů a plodů také kůra.

Nejznámějším i nejstarším zástupcem živočišné říše jsou takzvané španělské mušky. Jedná se o brouka jménem puchýřník lékařský (Lytta vesicatoria), jenž byl ve starověku nazýván cantharis.

Moderní přípravky jsou většinou směsicí různých bylin.  Jejich účinky se rovněž téměř nikdy neprojeví hned, ale až po delším užívání, což je pochopitelně výhodné pro výrobce a ne pro zákazníky, protože na každého působí něco jiného a než vyzkouší co - jestli vůbec něco - může ho to stát pěkné peníze.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 18.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,250 25,370
USD 23,630 23,810
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma