Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Nový film DonT Stop ukáže, jak vypadá punk po česku

Nový film DonT Stop ukáže, jak vypadá punk po česku
zdroj: tisková zpráva

Punk jako protiváha nudné šedi komunistického režimu - to musíte vidět!

Nový český film DonT Stop bude mít premiéru už 14. 6.

DonT Stop vrátí diváky do Československa roku 1983. Uprostřed dusné atmosféry probíhající normalizace ovládané státní bezpečností se osmnáctiletý středoškolák Miki chystá zažít svoje nejdivočejší léto. Spolu se svým kamarádem  Dejvidem sní o vlastní kapele a deska London Calling od Clash jim ukáže ten správný směr. Punk! Ve filmu zazní nejen skladby od legendárních Clash, ale také písničky současných českých punkových skupin včetně skladeb složených speciálně pro DonT Stop.

Kdo si zahrál mladé punkery 80. let?

Vedle mladých objevů Patrika Děrgela, Lukáše Reichla, Jiřího Kocmana, Jakuba Zedníčka a Olivera Coxe v hlavních rolích pětice teenagerů, kteří se sejdou v kapele Emile Buisson, se objeví čeští i slovenští herci například Viola Černodrinská, Kristina Svarinská, Jiří Štrébl, Klára Trojanová, Stanislava Jachnická a další. „Nejpřekvapivějším momentem bylo stmelení hlavních představitelů i mimo natáčení. Součet jejich osobností vytvořil nejen výbornou a reálnou partu, ale taky svou vlastní energii, kterou pak bez problému mohli přenést na jednotlivá políčka filmu,“ spokojeně konstatuje autor scénáře a režisér Richard Řeřicha, vystudovaný a oceňovaný kameraman, pro nějž je DonT Stop režijním debutem.

Velmi podstatnou složkou nového filmu DonT Stop, vedle hudby a lokací, jsou kostýmyvýtvarnice Kateřiny Coufalíkové. Punk byl protipólem nudné konfekce, která v 80. letech plnila československé šatníky. Každý kus byl originálem domácí výroby, punk byl provokací plnou barev a kontrastů. Utrhané rukávy, košile a trika popsané nejrůznějšími neumělými cizojazyčnými nápisy, roztrhané džíny, opasky perforované stříbrnými cvočky nebo pyramidami, stahováky. Vrcholem ovšem byla kožená bunda zvaná „křivák“ zdobená doplňky jako placky, řetězy, svírací špendlíky. Hlavním hrdinům samozřejmě nechybí ani nepostradatelné tmavé brýle a přerod účesů do prvního číra.

Více naleznete na StudentPoint.cz

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,610 23,790
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma