Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Skoro zataženo

Naplánujte si pohodové Vánoce: 3 týdny do Vánoc

Naplánujte si pohodové Vánoce: 3 týdny do Vánoc
zdroj: tisková zpráva

Jestli nestíháte, vůbec nic se neděje. Klid v duši je rozhodně nejdůležitější, tak si ho snažte uchovat.

Věřte, že svět se bude točit dál i bez vašeho vyleštěného zrcadla a nově vymyté skříně s porcelánem po babičce. Udělejte si radost! Vyzdobte si vánočně okna - umytá i neumytá (už jste zkoušeli ty fantastické bílé spraye, které zakryjí všechny čmouhy?). Na vstupní dveře zavěste „uvítací“ věnec.

Pokud pečete, ozdobte (třeba s pomocí dětí) cukrovou polevou perníčky.

Popřemýšlejte o vánočním stromečku. Barvy, které budou v módě vždy, protože k Vánocům svou symbolikou odedávna patří, jsou zelená, červená a zlatá. Zcela nadčasové a vždy vkusné a efektní je také použití přírodních materiálů.  A co s krabicí ozdob ve sklepě? Určitě ji nevyhazujte do popelnice – i tyhle ozdůbky shromažďované po generace, mají svůj půvab, byť jsou každá ves jiný pes.

Nakupte vánoční přání a napište si seznam všech, kterým je chcete poslat, případně rovnou začněte s rozesíláním. Nenuťte partnera, aby podepisoval všechna přání. Stačí napsat jméno rodiny, ne?

Něco navíc:
Znáte hnutí ANTI SANTA? Chcete, aby našim dětem nosil dárky Ježíšek stejně jako nám, když jsme byli malí? Cílem hnutí je odstěhovat Santu Clause zpátky tam, kam patří - do Spojených států, Anglie a dalších států s anglosaskou tradicí. Nenechali jsme si vnutit dědu Mráze, tak proč by se teď na nás měl z každé druhé výlohy i z reklam v televizi šklebit nějaký Santa? Máme vlastní, a krásné tradice.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,200 25,320
USD 23,450 23,630
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma