Dnes je středa 24. dubna 2024., Svátek má Jiří
Počasí dnes 6°C Slabý déšť

Nakupování s dětmi: peklo na zemi?

Nakupování s dětmi: peklo na zemi?
zdroj: tisková zpráva

Ačkoliv se asi všechny matky shodnou, že nejlepší je se nákupům s dětmi zcela vyhnout, hulákající děti ve všech možných centrech jsou jasným důkazem toho, že ve skutečnosti je společné nakupování občas prostě nevyhnutelné.

Zde je souhrn několika bodů, které by měly tragické dopady společných nákupů minimalizovat.

1. DOSTATEK ČASU - nejen při nákupech, ale všeobecně při jakémkoliv „výletě“ s dětmi platí, udělat si na pochůzku dostatek času. Děti se prostě zastavují, zajímají o vše kolem, navíc pestrobarevná nákupní centra často mají nejrůznější nástrahy (v podobě autíček na mince, atd.), kterým děti prostě odolat nemohou. Rozhodně tedy platí NESPĚCHAT

2. NEUNAVENÉ DÍTĚ – pokud se večer rozhodnete, že se svým, již mírně rozmrzelým potomkem „jen skočíte pro pár věcí“, zaděláváte si na pěknou katastrofu… Dítě, které si doma jen tak trochu mne oči a je snesitelné, se v obchodě většinou promění v uječeného orangutána, kterého za sebou matka vláčí a dělá, že není její. I pro sebemenší a sebekratší nákup bereme tedy děti odpočaté, dobře naladěné

3. VHODNÉ OBLEČENÍ – zejména nyní, v zimním období, je nutné dbát při oblíkání na vrstvení, aby se v obchodním centru dalo dítěti co svléknout. Mrně nabalené jako kosmonaut v péřové kombinéze se může proměnit v nesnesitelné!!! (Samozřejmě je vrstvení vhodné i pro matky, které se při boji se vztekajícími se ratolestmi také poměrně zahřejí!!)

4. NEZKOUŠET SI NIC V KABINKÁCH – pokud je vaše dítě ve věku, kdy nechápe, proč si máte potřebu vyzkoušet sedmý svetr a není možné ho ponechat mezi regály samotné, pak se rozhodně vyhněte nákupu oblečení, které si chcete zkoušet. Pokud není vaším cílem běhat ve spodním prádle mezi kabinkami a hrát si na babu s prckem, kterého vaše absence oblečení evidentně těší, rozhodně se nedoporučuje společný pobyt v kabinkách.

5. NAJEDENÝ POTOMEK – není nic nového pod sluncem, že hladové děti jsou protivné. Takže pokud se zrovna nechystáte do potravin, kde se dá dítě jakž takž uspokojit rohlíkem do ruky, rozhodně se jakémukoliv pobytu mimo dosah stravy vyhněte. To samé platí o pití, to vždycky s sebou a v dostatečném množství.

6. VHODNÉ HRAČKY S SEBOU – a to vhodné jak pro dítě, tak pro okolí. Pokud vaše dítko miluje kulomet, co vydává hrozivé válečné zvuky, tak ten do nákupních center ROZHODNĚ nebrat!

7. VZÍT SI S SEBOU JEŠTĚ JEDNOHO DOSPĚLÉHO – tato rada se snadno říká, ale hůře aplikuje. Pokud je to tedy možné, zkuste si najít ještě nějakého ochotného člena rodiny, někoho z řad přátel či kohokoliv, kdo bude ochoten vaše dítě zabavit.

8. JEDNO DÍTĚ MAX! – pokud máte dvě malé děti, rozhodně je neberte na nákupy obě. Naivní představy o tom, jak si budou hezky hrát se rozplynou u první honičky u regálu s křehkým zbožím a navíc, člověk má jen dvě ruce, takže ulovit a zpacifikovat dvě děti je mnohem horší než jedno.

9. VYHNOUT SE HRAČKÁŘSTVÍ – pokud se chystáte pořídit něco v hračkářství, rozhodně si na to vyberte čas, kdy jste SAMA! Rozjařená dětská očička a radostné výkřiky nad tou záplavou krásných hraček totiž většinou střídá urputný pláč (řev, kopání, dupání, boxování pěstičkami atd.), když dítě pochopí, že VŠECHNY ty poklady musí zanechat v obchodě.

10. KRIZOVÝ PLÁN – pro případ blížící se katastrofy je dobré mít v záloze nějaké zaručeně fungující řešení. Pokud na vaše dítě neplatí výhrůžky, sliby, mírné vydírání, pak je dobré mít s sebou pro případ nejvyšší krize něco, co na vaše dítě určitě platí a zklidní ho. Ať už se jedná o lízátko, bonbón nebo dudlík, prostě mít „TO“ pro všechny případy s sebou.

NÁŠ TIP
Kreslení, kreativní tvorba z papíru a jiných materiálů, skládání puzzle, omalovánky, pohybová cvičení, různé soutěže a mnoho dalších aktivit nabízí dětský koutek TIME OUT v pražském outletovém centru Fashion Arena. Celé prostředí v atmosféře afrického safari působí na první dojem přátelsky a malí návštěvníci tak rychle zapomenou na prvotní ostych a ponoří se do her. Spousta hraček, elektrická stolní autodráha, sloní skluzavka s tolik oblíbenými míčky, ale také dětské minikino a herní konzole Nintendo Wii, to vše je doplněno každý den o nový tematický program.  Jen více takových!!!

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 24.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,560 23,740
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma