Dnes je úterý 19. března 2024., Svátek má Josef
Počasí dnes -3°C Skoro jasno

Muzikál přeje lásce. Drsná Rizzo randí s hvězdou Pomády!

Muzikál přeje lásce. Drsná Rizzo randí s hvězdou Pomády!
zdroj: tisková zpráva

Na party po slavnostní premiéře muzikálové legendy Pomády v pražském Divadle Kalich se zvedaly skleničky k přípitku hned ze dvou důvodů. Jednak VIP hosté gratulovali tvůrcům k bouřlivým aplausům, které celé představení provázely, a k závěrečnému potlesku vestoje. Jednak se „zapíjel“ nový pár českého šoubyznysu: během zkoušení Pomády se do sebe bezhlavě zamilovali vycházející herecká hvězda Michaela Doubravová a její kolega z jeviště Roman Tomeš.

„Neměli jsme důvod dál naši lásku tajit, nebylo by to vůči okolí fér. Jsme moc šťastní,“ přiznala Michaela. „Oba se snažíme být co nejohleduplnější k našim bývalým partnerům. Takové věci se zkrátka v životě stávají,“ dodal Roman.

Divačky Divadla Kalich se Míšině volbě jistě nediví, Roman se totiž u nich už dávno těší pozici neodolatelného lamače dívčích srdcí. Nyní je dostává do varu jako travoltovský Danny, už přes rok na něj ale chodí také jako na hlavního hrdinu elánovského hit muzikálu Osmý světadíl. Jeho výkony je nadšena i kritika a například Helena Vondráčková o něm prohlásila, že je to český Freddie Mercury. Není tedy pochyb, že Romana čeká stejně strmá kariéra jako Michaelu.

Čtěte také: Divadlo Kalich roztančila Pomáda!

Michaela a Roman ovšem nejsou zdaleka jediným párem v zákulisí Pomády. Dalo by se říci, že tento muzikál přeje lásce nejen na jevišti, ale i za ním. Také další dva představitelé Dannyho Zuka hrají se svými partnerkami: Přemysl Pálek se Charlottou Doubravovou (dnes už manželé se seznámili při natáčení seriálu TV Nova První krok) a Jan Kříž s Marií Blahynkovou (ty spojila castingová show TV Prima Robin Hood – Cesta ke slávě).

Manželskými páry jsou také Zbyněk a Gloria Fricovi a Petr a Lucie Novotných. Naopak Tomáš Savka se v muzikálu Pomáda setkává se svou bývalou partnerkou a stále dobrou kamarádkou Markétou Procházkovou.

Obrázek zdroj: tisková zpráva

Muzikálová legenda Pomáda z autorské dílny Jima Jacobse a Warrena Caseyho letos slaví 40 let od své premiéry na newyorské Broadwayi. Toto velké výročí si připomíná 28 nových produkcí ze čtyř kontinentů. Pražské Divadlo Kalich je jednou z nich.

Producent Michal Kocourek ve spolupráci s režisérem a choreografem Jánem Ďurovčíkem přivedli na českou scénu inscenaci, která si hned po premiéře vysloužila ta nejvyšší uznání.

Obrázek zdroj: tisková zpráva

Tvůrce zvlášť potěšila velká pochvala z úst majitele práv k muzikálu, amerického právníka Ronalda S. Tafta, který z titulu své funkce navštěvuje nastudování Pomády v nejrůznějších částech světa už několik desetiletí: „V Divadle Kalich jsem viděl možná nejmenší jeviště, na kterém kdy Pomáda byla hrána, a viděl jsem také ty nejlepší sólisty, jaké jsem kdy v životě měl možnost zhlédnout. Lepší než v Americe, Austrálii nebo kdekoli jinde v Evropě.“

Kdo si tato slova chvály zasloužil? Hlavní pár příběhu studentské romance na premiéře vytvořili Přemysl Pálek (Danny), který o svých kvalitách přesvědčil již v seriálu Poslední krok, a Nela Pocisková (Sandy) – slovenská Zpěvačka roku, herečka a tanečnice s nebývalým hlasovým rozsahem. V dalších rolích pak vycházející hvězda českého herectví Michaela Doubravová, finalista první řady SuperStar Tomáš Savka, finalista X-Factoru David Gránský, muzikálová stálice Jan Kříž a řada dalších.

Obrázek zdroj: tisková zpráva

Mezi VIP hosty premiéry Pomády se zařadili Barbora Munzarová s Martinem Trnavským a dcerou Aničkou, Sabina Laurinová s dcerou Valentýnkou, Miroslav Žbirka, Dalibor Gondík, Miroslav Vladyka, Mahulena Bočanová, Lucia Šoralová s Ondřejem Soukupem či Jan Revai.

Obrázek zdroj: tisková zpráva

Více o muzikálu Pomáda a hercích se dozvíte na stránkách Divadla Kalich.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,140 23,320
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma