Dnes je čtvrtek 18. dubna 2024., Svátek má Valérie
Počasí dnes 8°C Dešťové přeháňky

Mr. Czech Republic je Josef Karas

Mr. Czech Republic je Josef Karas
zdroj: tisková zpráva

Zcela poprvé se v tuzemsku uskutečnila soutěž pro krásné muže Mr. Czech Republic.

V ročníku Mr. Czech Republic  vyhrál ve čtvrtek 11. února v populárním pražském klubu Solidní nejistota dvaatřicetiletý sportovní konzultant z Obrnic u Mostu Josef Karas. Hned za měsíc ho čeká cesta do jihokorejského Soulu, kde se uskuteční prestižní světová soutěž Mr. World. Tu pořádá stejná organizace, díky níž se každý rok koná Miss World a od které získala ředitelka České Miss Michaela Maláčová na konci letošního ledna mimo jiné i licenci na mužskou soutěž krásy.   

Večernímu klání adeptů na titul Mr. Czech předcházel casting, během něhož vybírali odborníci z agentury PH Model Management  ty nejlepší ze čtyřicítky mladých mužů od 17 do 32 let. Do závěrečných bojů o prvenství v soutěži jich postoupilo šest. O tom, kdo získá prestižní titul, rozhodovaly při večerním finále vítězky České Miss.

Večerní program moderovala známá herečka Jitka Asterová. Soutěžící se vesměs věnovali sportu a jako cizí jazyk, jímž se běžně domluví, uváděli angličtinu. Následovala promenáda v plavkách a další disciplínou pak byla módní přehlídka v oblečení Wrangler.

Velký potlesk si vysloužil pozdější vítěz Josef Karas, když se neostýchal zazpívat. Jeho umění ocenila i Lenka Nová ze skupiny Laura a její tygři, která během finálového večera vystoupila s několika svými písněmi. Prozradila, že připravuje své druhé sólové album a kromě toho chystá na letošní podzim s kapelou nový projekt.

„Jako bývalý atlet jsem byl zvyklý počítat jen s věcmi, které dovedu plně ovlivnit. A spočítal jsem si, že při finále této soutěže mám jako jeden ze šesti zhruba sedmnáctiprocentní šanci na vítězství. Proto musím přiznat, že jsem překvapený,“ řekl Josef, někdejší desetibojař, krátce poté, co Iveta Lutovská vyřkla jeho jméno jako vůbec prvního Mr. Czech Republic.  Nositel typicky českého křestního jména odletí 11. března do Jižní Koreje na Mr. World. Finále této světové soutěže se uskuteční 27. března.  „Mr. Czech je další šancí pro mladé muže, kteří se chtějí živit svým vzhledem a talentem - ať už v modelingu, herectví či třeba jako moderátoři,“ uvedla ředitelka soutěže Michaela Maláčová.  Muži jsou podle jejích slov soutěživí stejně jako ženy a poslední dobou se daleko více starají o svůj vzhled, cvičí, zajímají se o módu a o svou image.  „Jsem přesvědčena, že se to s pojmem "mužství" nevylučuje. I v Česku máme krásné a zajímavé muže, jen se rozhlédnout a dát jim šanci se zviditelnit,“ dodala.  

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 18.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,250 25,370
USD 23,610 23,790
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma