Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

MISS České republiky 2009 se bude ucházet o titul Miss World

MISS České republiky 2009 se bude ucházet o titul Miss World
zdroj: tisková zpráva

Aneta Vignerová odletěla z Ruzyňského letiště vstříc další výzvě...

Nová MISS České republiky 2009 Aneta Vignerová si svůj triumf zatím nestihla pořádně vychutnat. V sobotu 24. října se totiž stala vítězkou 21. ročníku soutěže MISS České republiky 2009 a již dnes dopoledne odletěla z Ruzyňského letiště vstříc další výzvě. V Londýně se 9. listopadu uskuteční slavnostní zahajovací večer 59. ročníku Miss World 2009. Tím odstartuje pětitýdenní maraton akcí a dílčích soutěží, během kterých budou dívky ze 120 zemí světa usilovat o tento prestižní mezinárodní titul. Velké finále proběhne 12. prosince v jihoafrickém Johannesburgu.

Vítanou podporou byla prezidentka soutěže MISS České republiky a Miss World 2006 Taťána Kuchařová. Dorazila na letiště, aby dodala naší nové naději na mezinárodním poli krásy odvahu. Nemohl chybět ani ředitel soutěže Jiří Adamec a I. Vicemiss Lucie Smatanová a II. Vicemiss Hana Věrná. Obě krásky si našly čas ve svém program nabitém novými povinnostmi. Přišla i Anetina největší kamarádka mezi finalistkami, Barbora Škodová, která soutěžila s číslem 6 a donesla jí plyšového medvěda, který pro ní bude po celou dobu jako talisman pro štěstí. Všichni popřáli Anetě hodně štěstí. Bude ho potřebovat. Naši delegátku krásy totiž čeká v průběhu příštích týdnů spousta úkolů a hlavně obrovská konkurence.

Na přípravu všeho potřebného si Aneta nemohla dopřát příliš času. Přesto se za obsah svého zavazadla určitě nemusí stydět, právě naopak. O hlavní „výzbroj“ v podobě osmi modelů večerních šatů se postaraly návrhářky Liběna Rochová, Jarka Sedláčková a salon Richter. S úchvatným modelem Liběny Rochové se bude naše favoritka ucházet o titul Miss Miss ČR zdroj: tisková zpráva World Fashion. Tím ale seznam nezbytností ani zdaleka nekončí. Půvabná Češka se kromě hlavní soutěže zúčastní i dalších dílčích soutěží – Miss World Beauty with a Purpose, Miss World Sports Woman, Miss World Beach Beauty a Miss World Talent, kde předvede svoje okouzlující podání šansonu Edith Piaf – stejně jako v rámci volné disciplíny během finálového večera soutěže MISS České republiky 2009, kde rovněž zvítězila. Přibalit tedy musela i příslušný kostým a rekvizity. Dodržet nařízený třicetikilový limit zavazadla na cestě do neznáma byl pro Anetu skutečně oříšek. Nakonec se nepodařilo a měla 21 kg přes váhu.

Důležitou součást garderoby tvoří bikiny, dvojdílné plavky a jednodílné plavky a také sportovní oblečení. Dívky se zúčastní různých sportovních akcí – třeba golfového dne v Johannesburgu. V rámci soutěže Miss World Sports Woman bude muset naše zástupkyně prokázat všestranné sportovní nadání, což jistě nebude problém. Anetě je sport blízký – nejraději má plavání a fitness.

V rámci soutěže Miss World se klade důraz na původ jednotlivých dívek. Každá z nich přiváží národní kroj, anglicky psanou literaturu s tematikou svojí země a fotbalový dres národního mužstva. Nechybí ani dárek v podobě typického předmětu ze země původu dívky, v případě Anety se jedná o panenku v národním kroji. Dárky od všech soutěžících budou vydraženy během slavnostní uvítací večeře v Londýně. Výtěžek půjde na charitativní účely.

Spojení Beauty with a Purpose („krása, která má smysl“) použila poprvé prezidentka Organizace Miss World Julia Morley před více než 25 lety. Charita byla vždy nedílnou součástí této prestižní akce. Ocenění získá dívka zapojená ve své zemi do nejlepšího a MISS České republiky zdroj: tisková zpráva nejvýraznějšího charitativního projektu. Nový charitativní koncept soutěže MISS České republiky 2009 zajisté aspiruje na toto ocenění. Držitel licence soutěže získá 10 000 USD na další rozvinutí charitativní činnosti. Částku přiletí do své domovské země osobně předat nová Miss World 2009 společně s prezidentkou soutěže Julií Morley.

Aneta bude po celou dobu trvání soutěže v kontaktu s rodinou a přáteli, kteří jsou pro ni vším. Navíc bude mít na hlavním finálovém večeru v Jihoafrické republice pravděpodobně oporu v podobě svého přítele Kamila Bahbouha. Poznávání nových lidí, míst a kultur je pro Anetu výzvou. Postrádat bude kromě svých blízkých snad jen českou kuchyni, na kterou si potrpí, ačkoli není v jídle vybíravá. Nevyhnutelné přelety a čekání si zkrátí čtením, které patří k jejím zálibám. S sebou si bere knihu Jedenáct minut od současného brazilského autora Paula Coelha. Nejdůležitější pro Anetu je vnitřní energie, kterou jí dodají fanoušci tím, že na ni budou myslet.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,190 25,310
USD 23,590 23,770
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma