Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

LUCIE BÍLÁ vydala nové album BANG! BANG!

LUCIE BÍLÁ vydala nové album BANG! BANG!
zdroj: tisková zpráva

Album Bang! Bang! navazuje na úspěšné Hvězdy jako hvězdy s coververzemi známých písní. Jistě si každý vybaví např. velepopulární Troubu…

Písně pro Bang! Bang! vybírala Lucie Bílá společně s Ondřejem Soukupem (produkce, aranžmá) a Gabrielou Osvaldovou (české texty). Jak Ondřej Soukup přiznává, o některé písně se přeli. Jednu vybranou a již otextovanou, nahranou a nazpívanou píseň nakonec museli oželet. Jako v případě schvalovacího procesu u alba Hvězdy jako hvězdy došlo k zákazu vydání písně, o niž velmi stáli. „Cat Stevens (nyní Yusuf Islam), autor písně Wild World, osobně zakázal její vydání a chtěl dokonce písemné potvrzení, že nikdy nikde nebude použitá,“ potvrzuje  Soukup. U Hvězd nastala analogická situace v případě skladby A Taste Of Honey. 

Původním záměrem koncepce alba bylo držet se písní z 60. let, „… ale pak se nám nůžky rozevřely. Písnička You Are My Destiny (na albu pod názvem Saint Germain) od Paula Anky je z roku 1958 a nejmladší je Tommorow Never Dies (na albu Martini Dry) od Sheryl Crow, titulní skladba ze stejnojmenného filmu ze série bondovek,“ dodává producent.

Těžké bylo vybírat singl do rádií. Největší ambice měla dle Soukupa již zmiňovaná píseň Saint Germain, nicméně odborníky na rádia byl upozorněn, že název písně, který hraje roli i v textu, je pro průměrného českého posluchače příliš složitý a tím pádem ztrácí jako singl naději. Nakonec byla jako první singl vybraná skladba Život vypadal krásně (Daydream).

Lucie Bílá chtěla mít na albu také nějakou rockovou pecku a nakonec obě dámy vybraly You Shook Me All Night Long (Tygřice) od AC/DC. Gabriela byla z písně nadšená stejně jako Lucie a – pro zajímavost – věnovala ji primáři mužského oddělení závislostí Psychiatrické léčebny v Bohnicích MUDr. Karlu Nešporovi.

Jako další coververze hitů na albu nelze nezmínit ještě např. When A Man Loves A Woman (Zkus mi psát),  Sonnyho Bang Bang My Baby Shot Me Down (Bang! Bang!) známou z Lucie Bílá zdroj: tisková zpráva kultovního filmu Kill Bill, Raindrops Keep Fallin' On My Head (Z deště pod okap) z filmového evegreenu Butch Cassidy a Sundance Kid, Hallelujah (Desatero) od Leonarda Cohena nebo Bridge Over The Trobles Water (Most přes rozbouřené vody) od Paula Simona (tuto píseň jako jedinou nenapsala Gabriela Osvaldová, ale otextoval ji Pavel Vrba). 

Celé album je nahrané živým orchestrem a producent si dokonce dovolil zaplatit živý smyčcový orchestr, což by mohlo být vzhledem k prodejům hudebních nosičů v dnešní době považováno za přepych. Bang! Bang! vzniklo za čtyři měsíce, nepočítaje ovšem několik měsíců přechozích věnovaných výběru písní.

Oficiální stránky Lucie Bílé

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,350
USD 23,590 23,770
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma