Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Oblačno

Legendární člen Rolling Stones a jeho život prošpikovaný drogami na divadelních prknech

Legendární člen Rolling Stones a jeho život prošpikovaný drogami na divadelních prknech
Představení Brian | zdroj: dejvickedivadlo.cz

Divadelní hra Brian pojednává o životě jednoho z členů legendárních Rolling Stones. Je na prknech Dejvického divadla reprízovaná již druhým rokem. Její režisér Miroslav Krobot obdržel za text k inscenaci cenu Alfréda Radoka za poprvé uvedenou českou hru. Dále byl také nominován za režii na Cenu Divadelních novin v sezoně 2012/2013.

"Skutečné události ze života legendárního Stouna se staly inspirací pro nový text Miroslava Krobota. Diváci se setkají nejen s Mickem, Keithem a Charliem, ale i hrdiny Brianova tripového světa: Králíčkem, Oslíkem a Medvědem. Naši kamarádi společně zažijí mnoho překvapivých dobrodružství. A když odejde stavař Frank, dokonce vyrazí i na expedici," přibližuje popis děj hry.

V "Brianovi" se na jevišti představí plejáda dejvických herců v čele s Jaroslavem Pleslem, Davidem Novotným či Hynkem Čermákem.

"... Jako tvůrce a režiséra Miroslava Krobota dlouhodobě zajímají témata spojená s vzestupy a pády lidské duše. Jeho hrdinové jsou hořce směšní lidé, u nichž se reálný život často prolíná s virtuální realitou a tajemnými zásahy osudu. V Brianovi jde přímo o esenci propojení těchto motivů, neboť osobnost idolu 60. let, hudebník Brian Jones, byl v mnohých aspektech neobyčejný," napsala o hře redaktorka Českého rozhlasu Jana Soprová.

Stopáž představení je hodina a 25 minut bez přestávky. Nejbližší termín "Briana" je 17. března.

Zdroje:
Redakce, dejvickedivadlo.cz

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,190 25,310
USD 23,340 23,520
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma