Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Laufen CZ věnuje velkou pozornost filantropii

Laufen CZ věnuje velkou pozornost filantropii
zdroj: tisková zpráva

Společnost Laufen CZ jako součást světového koncernu Roca klade důraz na maximálně ohleduplný přístup k životnímu prostředí, na šetrné využívání přírodních zdrojů, snaží se pomáhat potřebným, stejně tak se pokouší pomoci nastartovat profesionální kariéru nadaným jedincům.

V Galerii koupelen Laufen v Praze 2 (I. P. Pavlova 5) byla 3. června slavnostně otevřena jubilejní desátá expozice a u této příležitosti se zde sešli významní partneři a další hosté. Prohlédli si novinky roku 2010 značek Laufen, Roca a Jika. A kromě toho byli svědky předání šeku občanskému sdružení Sluneční paprsek, který z rukou generálního ředitele společnosti Laufen CZ Oriola Torrase převzal MUDr. Pavel Boček. Slavnostním večerem velice vtipně provázel moderátor Honza Musil.

Spolupráce s občanským sdružením Sluneční paprsek byla zahájena v roce 2010. Dar ve výši 20 000 korun pochází ze zisku z prodeje exponátů Galerie koupelen Laufen vystavených v roce 2009. Občanské sdružení Sluneční paprsek vzniklo na základě dlouholetých zkušeností a entuziazmu lidí, kteří se v minulosti zúčastnili ozdravných pobytů pořádaných pro děti s onkologickým či jiným závažným onemocněním a pro děti z dětských domovů. Díky této konkrétní pomoci společnosti Laufen CZ letos odjedou k moři dvě děti, pro které by jinak zřejmě sluníčko a letní pobyt na pláži zůstaly nesplněným snem.

Již na jaře roku 2008 byla zahájena dlouhodobá spolupráce firmy Laufen CZ s nadačním fondem Kapka naděje, jejíž rozpočet přesahuje částku milion korun. Společnými silami vylepšují stav sanitární keramiky a pomáhají s komplexním vybavením rekonstruovaných i nových koupelen na dětských odděleních v nemocnicích napříč republikou.

Laufen CZ a její značky Roca, Laufen a Jika tradičně podporují nBovodobý design a inovace, stejně jako vývoj technologií ve výrobě komplexního koupelnového vybavení. Právě proto považuje za důležité podporovat začínající generaci návrhářů, designérů a architektů. Částkou 10 000 korun přispěla katedře softwarového inženýrství Matematicko-fyzikální fakulty Univerzity Karlovy v Praze v rámci projektu Eurobot, mezinárodní soutěže pro mladé tvůrce robotů.

Během slavnostního večera byla také vyhlášena soutěž Sit and Wait pro studenty VŠUP, kterou společnost Laufen CZ dlouhodobě podporuje. O nejlepším návrhu židle rozhodli přítomní hosté a novinaři. Vítězem se stal Ondřej Trnka, student druhého ročníku VŠUP v Praze s dílem Modrá vlna.

 

 

 

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 20.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,250
USD 23,520 23,620
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma