Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 9°C Polojasno

Když hvězdy zpívají...

Když hvězdy zpívají...
zdroj: tisková zpráva

Velkolepá pěvecká show „Duety…když hvězdy zpívají“ má stejná pravidla jako v minulých třech letech s úspěchem vysílaná taneční show „StarDance…když hvězdy tančí.“

Do soutěže vstupuje osm profesionálních zpěváků, kteří tvoří dvojice s osmi celebritami. Všech osm párů musí nastudovat klasické duety z předem známých žánrů, kterými jsou rock, pop, muzikál, soul, balada, rokenrol, country/folk a swing.

Všech osm párů se utká ve vyřazovací pěvecké soutěži a vítězný pár bude korunován jako Král a Královna duetů a získá vítěznou trofej. Jednotlivé páry začaly své pěvecké zkoušky a korepetice již dva měsíce před prvním přenosem a pokračují v nich po celou dobu soutěže. Tyto zkoušky jsou natáčeny formou sběrného dokumentu. Sestřihy ze zkoušek dokumentují pěvecké pokroky jednotlivých párů a zároveň přibližují jejich vzájemné vztahy, píli a odhodlání.

Pravidla soutěže umožňují každé dvojici podle předem daného časového harmonogramu mít k dispozici hlasovou poradkyni a korepetitora. Soutěžní páry předvedou každý týden jeden duet z předem daných žánrů a od šestého pokračování soutěže zpívají po dvou duetech. V sedmém díle je jako druhý duet předvedena píseň/ hit profesionálního zpěváka z dané dvojice. Všechny písně jsou zpívány živě za doprovodu kapely. Hodnocení párů je rozděleno mezi porotu a diváky u televizorů, aby se nedal předvídat konečný výsledek. Porota musí hodnotit kvalitu pěveckých výkonů nestranně a z profesionálního hlediska. Po pěveckém vystoupení páru každý porotce zveřejní své hodnocení. Toto číselné hodnocení se bude pohybovat v rozmezí od 1 do 10 bodů. Výsledky porotci vždy ukáží na tabulce. Maximální počet bodů, které může porota udělit, je 40, protože jsou v ní čtyři členové.

Diváci ovšem mohou posuzovat výkon jednotlivých párů podle zcela jiných hledisek, a tedy úplně změnit pořadí, které svým hodnocením určí porotci. Pár s nejnižším dosaženým hodnocením bude (s výjimkou prvního týdne) na konci každého pořadu vyřazen ze soutěže. Bodování porotců se za první díl počítá a následně se sčítá s hodnocením poroty v díle druhém. První pár soutěž opouští ve druhém díle. Soutěž pokračuje tímto systémem vyřazování až do finále, kde se utkají dvě soutěžní dvojice. Po vystoupení jde pár do zákulisí, kde se s moderátorem podělí o své bezprostřední pocity ze zpěvu. Moderátor vždy uvede také telefonní číslo, jehož prostřednictvím mohou diváci posílat své hlasy formou SMS pro ten který konkrétní pár.

Když odzpívají všechny dvojice, vytvoří se podle počtu dosažených bodů výsledné pořadí. Pár s nejnižším počtem bodů obdrží od porotců 1 výsledný bod a pár s nejvyšším počtem bodů získá od rozhodčích 8 bodů. Pokud bude v soutěži již jen 6 párů, maximální počet výsledných bodů je 6. Po celou dobu soutěže bude zveřejněno jedno telefonní číslo, na které mohou diváci zasílat své hlasy. Tato linka bude spuštěna vždy na konci pořadu a bude v provozu celý týden do skončení dalšího pořadu, kdy se ohlásí ukončení hlasování. Poté budou oznámeny výsledky a vyhlášen pár, který soutěž opustí.

 Divácké hlasy se vyhodnocují stejně jako známky od poroty. Pár s nejnižším počtem hlasů od diváků dostane 1 bod a pár s nejvyšším počtem diváckých hlasů dostane 8 bodů. Body přidělené od poroty se sečtou se stejně získanými body od diváků. Pěvecký pár s nejnižším počtem bodů je vyřazen ze soutěže. V případě shody bude zachráněn ten pár, který získal vyšší počet bodů na základě diváckého hlasování. Duety…když hvězdy zpívají od 31. října 2009 na ČT1.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 25.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,260 25,380
USD 23,550 23,730
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma