Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes -2°C Slabý déšť

Kde je hranice toho, co je ve vztahu kompromis a co už sebezapření?

Kde je hranice toho, co je ve vztahu kompromis a co už sebezapření?
zdroj: tisková zpráva

Jeden si představuje společný víkend, druhý párty, jeden komedii, druhý horor. Otázku, kde je ta hranice, kdy jeden z partnerů se jen podřizuje a druhý jen diktuje, si pokládají denně lidé po celé světě. A když člověk vidí šťastně rodiče po pětadvaceti letech, říká si, že to musí jít. Jenže co my, začátečnice?

Než jste ve vztahu, víte přesně, co chcete a nechcete, jste si naprosto jisté, co už je za vaší hranicí tolerance. Samozřejmě to nezapomínáte připomínat svým kamarádkám, které zrovna řeší parnerskou kolizi.

Jenže ve chvíli, kdy jste ve vztahu, najednou děláte ústupky. Nejdřív nejdete s kamarádkami na drink, protože jste rády, že máte se svou polovičkou chvilku jen pro sebe. Ale protože chcete být také tolerantní přítelkyně, samozřejmě chápete, že musí jít ve středu na tenis, v pátek na pivo, v sobotu na párty a v neděli na rodinnou oslavu. Postupně povolujete a jste hrdé na to, jak umíte dát mužům prostor.

Vadí - nevadí

Najednou to ale začne být moc. I když se vám dřív líbilo, že má vlastní zájmy, dneska byste byly rády, kdyby vám raději pomohl sestavit novou knihovnu, kdyby vás vzal do baru nebo se jednou za rok chtěl válet u televize. Ale ejhle, to už ho omezujete. Ale není to už z vaší strany sebezapření?

Hranice, kdy má jeden život přesně podle svých představ a druhý se tak nějak dobrovolně podřizuje, je strašně tenká. Taky by se mohlo stát, že jeden z vás bude vlastně single, zatímco ten druhý táhne vztah Nedopustťe, aby to tak bylo a jednou za čas si stanovte priority a snažte se mluvit o tom, co vám vadí a nevadí.

Jestli nechcete ustupovat, musíte to dát najevo. Muži se těžko přizpůsobují, ale okamžitě se ozvou, jakmile se jim nelíbí, že v jedenáct večer pracujete, zatímco oni se těší na sex nebo že musíte v pondělí brzo vstávat, takže nevydržíte s partou pařit do rána.

Hlídejte si svou svobodu, hledejte kompromisy a neustupujte. A k té neústupnosti vám přeji hodně štěstí, vztahy jsou dřina!

Více naleznete na StudentPoint.cz.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,350
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma