Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes -1°C Slabý déšť

Josef Karas postupuje do semifinále soutěže Mr.World

Josef Karas postupuje do semifinále soutěže Mr.World
zdroj: tisková zpráva

Josef Karas reprezentuje, jako vůbec první Čech, svou zemi na soutěži Mr.World v jihokorejském Soulu.

A jak vlastně letošní ročník Mr.World probíhá? Soutěže, která trvá 17 dnů, se účastní 80 mladých mužů ze všech koutů světa. Na finalisty soutěže je v Jižní Koreji připraveno několik klání, ve kterých bude prověřena jejich síla, vytrvalost, intelekt i odhodlání uspět.
Celá soutěž byla zahájena gala večeří v Golden Sky Resort (Incheon, Korea), na níž byli oficiálně přivítáni všichni soutěžící. Pro finalisty byly však připraveny i zajímavé výlety na ostrov Wolmi, do hlavního města Soulu nebo chrámu Gyeongbok. Hned na začátku pobytu čekaly na účastníky náročné a vysilující fyzické testy. Dvacet vybraných soutěžících se navíc zúčastnilo klání, které pro ně připravili zástupci Korejské námořní jednotky.

Na druhou část soutěže se finalisté přesunuli do Resortu Muju v korejských horách. Zde se odehrávaly další dílčí disciplíny. V úvodu si Josef Karas vyzkoušel soutěž talentů. Během ní soutěžící dle vlastního uvážení předvedli svůj um v některé z následujících disciplín: zpěv, tanec, hra na hudební nástroj a recitace. Odborná porota poslala dvacítku vybraných „umělců“ do finále soutěže talentů (Mr.World Talent Final). Toho se zúčastnil
i Josef Karas, který předvedl vlastní kompozici písně Hotel California. Titul Mr.World Talent Champion nakonec získal soutěžící z Koreje, který oslnil publikum i porotu svým fantastickým pěveckým projevem.

V Resortu Muju probíhala i zajímavá sportovní klání. Soutěžící při něm absolvovali mimo jiné paintball a jízdu na čtyřkolkách. Všichni se zúčastnili také výletu do chrámu Bulguksa. Zde pro ně byly připraveny lekce prastarého bojového umění, Tae Kwon Do. Během lekcí spolu jednotlivé týmy sestavené ze soutěžících zápasili. Mezi jednotlivci se nejlépe dařilo reprezentantovi z Peru a také Josefu Karasovi.

V tuto chvíli se již všichni nemohou dočkat slavnostního finále. Pro diváky je připraven zajímavý program i hosté. Speciálním VIP členem poroty ve finále Mr.World se stane Miss World 2008, Ksenia Sukhinova. „Jsem velice poctěna, že jsem byla pozvána na finále soutěže Mr.World 2010. Bude to neuvěřitelné klání a velice se těším na svou první návštěvu Jižní Koreje“, nechala se slyšet Ksenia. „Již nyní se těším na budoucího vítěze soutěže Mr.World“, dodala. 

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,260 25,380
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma