Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Je drahá kosmetika skutečně lepší?

Je drahá kosmetika skutečně lepší?
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Kosmetika může stát hříšné peníze, nebo vaši peněženku nezatíží. Může být vytvořena jako limitovaná edice skvělého návrháře, nebo ji kupujeme desítky let, ale hlavně může být kvalitní, a naneštěstí také nemusí. Jak vybrat správně?

Na začátku článku je nutné říci, že ne vždy platí rovnítko mezi cenou a kvalitou. Někdy se opravdu stává, že většinu peněz navíc zaplatíte za obal a jméno kosmetiky (je to stejné jako s módou). Ale rozhodně to tak neplatí vždycky.

Některé výrobky světových značek opravdu obsahují kvalitní ingredience a ty mohou převyšovat kvalitu výrobků z drogerie.

Levná vs. drahá

A vůbec, říkáte si, mám to koupit? A za kolik tedy? Zkuste se vydat zlatou střední cestou a vždy vybírejte podle typu své pleti a problémů, které vás trápí

Nejdráž koupíte  často kosmetiku v biokvalitě, která je vhodná opravdu téměř pro všechny typy pleti. Další je ryze přírodní kosmetika, která zaručuje, že není chemicky upravená. Dražší bývají také tzv. dermokosmetiky či luxusní a profesionální výrobky. Zde ale platí, že doma opravdu nepotřebujete mít profesionální kosmetiku „ hollywoodských“ hvězd za hříšné peníze, kterou příliš nevyužijete. A hlavně vám ani nemusí sedět a co potom s krémem za 7 000 Kč

Zkuste se vyhýbat té úplně nejlevnější „no-name“ kosmetice, u které nevíte, jaké chemické látky jsou použity, a vlastně jste nikdy o značce neslyšela. U takových výrobků, sice velmi levných, často dochází k alergickým reakcím.

Vězte, že značky v tzv. „střední třídě“ se snaží jít s dobou a používat nejnovější technologie (např. krémy s kolagenem či kyselinou hyaluronovou), velmi dobré přísady a přitom v závislosti na konkurenci udrží cenu dole. Je to také tím, že takové firmy mají velký odběr výrobků a mohou si dovolit udržet v příjemném poměru cenu i kvalitu.

Sledujte nabídky obchodních center nebo drogerií či firem, které prodávají přes katalog. Dost často vytváří světové značky své limitované edice kosmetiky, kterou pak můžete za příznivější cenu nakoupit.

Při výběru se tedy řiďte:

- Zdravým rozumem (nenechte se obchodníkem „umluvit“ ke koupi)
- Obsahem vlastní peněženky (i mezi levnějšími kosmetikami můžeme najít velmi kvalitní a „jisté“ výrobky, a tak není nutné sedřít se z kůže)
- Nekupujte úplně neznámou značku
-
Pokud můžete, kosmetiku vyzkoušejte
- Dejte na doporučení kamarádek
-
Vybírat můžete také na internetu, kde často seženete i dražší kosmetiku levněji
- Poradit si můžete nechat i od kosmetičky (tady pozor, v některých salónech prodávají kosmetiku jedné či dvou značek a mohlo by zase dojít k tomu, že názor není objektivní).
- Nevěřte tolik reklamám…ne všechny výrobky, které „jako“ používají zahraniční celebrity, opravdu fungují

Tip Kafe.cz:

Dnes už téměř každá kosmetická firma nabízí svým zákaznicím vzorečky nebo vás rovnou v showroomu nalíčí. Můžete si tak kvalitu kosmetiky vyzkoušet na vlastní kůži. Rozhodně nedejte jen na obchodníka. Vzhledem k tomu, že ve většině případů má z prodeje provizi, je schopen vám prodat cokoli. A tak se nenechte zmást a vždy žádejte možnost krém, stíny, rtěnku či make-up si vyzkoušet. Nejlépe tak objevíte, co sedí právě vaší pleti.

Převzato z www.kafe.cz

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,300
USD 23,390 23,490
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma