Dnes je úterý 16. dubna 2024., Svátek má Irena
Počasí dnes 11°C Občasný déšť

Jazzový mág Rudy Linka se vrací do Mikulova

Jazzový mág Rudy Linka se vrací do Mikulova
zdroj: tisková zpráva

Jazzový mág s českými kořeny a nezaměnitelným charismatem. To je Rudy Linka, který v rámci svého podzimního evropského turné zavítá také do Mikulova.

Rudy Linka zamíří při své cestě na vídeňské koncertní pódium i na jižní Moravu. Přední jazzový kytarista vystoupí se svým triem v pondělí 25. října v Mikulově. Na kontrabas tak zahraje Joe Michaels, bicí bude mít v režii Hayden Hawkins. Všichni tři přitom pro své fanoušky uspořádají malou autogramiádu.

Mikulovskému publiku hrál Linka již loni na podzim. „Tentokrát mě oslovil s tím, že se mu Mikulov výjimečně líbil a rád by splnil to, co slíbil. Že se sem vrátí,“ prozradil pořadatel koncertu Miroslav Šídlo. Podle něj je Rudy Linka jedinečný svým stylem. „Není to jen výtečný muzikant, ale také vypravěč. Posluchače proto neohromuje jen svými tóny, ale i smyslem pro humor,“ vyzdvihl Šídlo.

Obrázek zdroj: tisková zpráva

Rudy Linka se narodil v Praze a v šesti letech začal hrát na housle. Ve třinácti přešel na klasickou kytaru, kterou vystudoval na Pražské konzervatoři. Začátkem osmdesátých let emigroval do Švédska a v roce 1986 se přestěhoval do New Yorku. Českému publiku se snaží přiblížit a zpřístupnit jazz nejlepší kvality prostřednictvím festivalu Bohemia JazzFest, který založil v roce 2005.

Vstupenky na mikulovský koncert, který se bude konat v Městském kině od 20 hodin, lze zakoupit na místě za 150 korun.

Partnerem konzertu je Hotel Golf Garni. Komfortní ubytování ve stylovém hotelu na Jižní Moravě.

Více informací naleznete na http://www.hotelgolfgarni.cz/

Obrázek zdroj: tisková zpráva

 

 

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 16.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,280 25,400
USD 23,730 23,910
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma