Dnes je čtvrtek 18. dubna 2024., Svátek má Valérie
Počasí dnes 8°C Dešťové přeháňky

Jak si zvýšit sebevědomí?

Jak si zvýšit sebevědomí?
Sebevědomá žena | zdroj: ThinkStock

Připadá vám, že byste si mohli trochu víc věřit? Tak pokračujte ve čtení.

V životě musí každý z nás překonávat různé překážky. A někdy jich není zrovna málo. Může se ale stát, že si ty největší překážky stavíme my sami. Můžou nám například utéct cenné příležitosti jenom proto, že si myslíme, že na ně nemáme. Víte, jak na svém sebevědomí můžete aspoň trochu zapracovat?

Pečujte o svůj vzhled

Zní to sice banálně, ale určitě sami posoudíte, jaký máte pocit, když se někam nachystáte. Je pravda, že to sice trvá, ale nemusí. Zkuste si osvojit jednoduché fígle, díky kterým budete vypadat božsky a také se dobře cítit. Mějte například nachystaný outfit, ve kterém vypadáte perfektně. Když pak budete váhat, co si obléknout, víte, po čem máte sáhnout.

Myslete pozitivně

Je pravda, že se to snadněji říká, než dělá. Pro začátek bude stačit, když zachytíte svénegativní myšlenky. Když si budete v duchu říkat, že jste nemožná (nebo něco podobného), zkuste si to uvědomit, říct si, že vám to v ničem nepomůže, a odklonit svou pozornost jinam – například na nějakou činnost. V případě každého úspěchu se nezapomeňte pochválit. A když se vám naskytne příležitost, tak ji vyzkoušejte. Co můžete ztratit?

V případě každého úspěchu se pochvalte.
V případě každého úspěchu se pochvalte.

Buďte milí a štědří

Že vám to připadá jako klišé? Možná. Ale pravdou je, že když se k někomu chováte pěkně, s největší pravděpodobností vám to oplatí. Zkuste se usmát na někoho na ulici a uvidíte ten efekt. Když budete také milí, nejenže se k vám budou druzí chovat hezky, ale zároveň ze sebe budete mít dobrý pocit – a vaše sebevědomí zajásá.

Chovejte se k druhým tak, jak byste chtěli, aby se chovali oni k vám.
Chovejte se k druhým tak, jak byste chtěli, aby se chovali oni k vám.

Kdo je připraven, není překvapen

Když vás něco čeká, pořádně se připravte. Je sice jednoduché říct si: „Na to nemám…“ a nedělat nic. Pak se ale nedivte, že skutečně neuspějete. Zkuste jednou zatnout zuby a skutečně na daném úkolu pracovat. I když náhodou neuspějete, alespoň budete vědět, že jste do toho dali všechno, a nezbude vám prostor na skutečné výčitky.

AUTOR: Kateřina Schönová

Obrázek zdroj: StudentPoint.cz

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 18.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,270 25,390
USD 23,630 23,810
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma