Dnes je úterý 19. března 2024., Svátek má Josef
Počasí dnes -3°C Skoro jasno

Ilona Csáková se stala patronkou Armády spásy

Ilona Csáková se stala patronkou Armády spásy
zdroj: tisková zpráva

Zpěvačka Ilona Csáková se rozhodla podpořit svým jménem neziskovou organizaci Armádu spásy v České republice a zcela bez nároku na honorář se stala patronkou pro azylové domy pro matky s dětmi.

„Přijmout tuto nabídku pro mne byla výzva a vedl mě zájem podílet se na pomoci těm matkám, které svým dětem nemohou poskytnout domov a zázemí, jež ke svému šťastnému životu potřebují. Tím, že jsem sama matkou, mnohem intenzivněji vnímám potřebu pomoci ženám, které se ocitly v tíživé životní situaci a kterým právě pobyt v azylovém domě může na jistý čas pomoci překonat neradostný úděl osudu,“ říká o svém patronství Ilona Csáková a dodává: „Ráda se bodu podílet na konkrétních projektech Armády spásy zaměřených právě na tuto problematiku.“

„Když jsme se s Ilonou Csákovou osobně setkali ohledně její účasti na našem benefičním koncertu, nabídka patronství byla přirozením vyústěním společného jednání. Velmi nás totiž nadchl její zájem o charitativní činnost a velmi oceňujeme i její sociální citlivost a zájem o problematiku pomoci potřebným,“ vzpomíná Pavla Vopeláková a dodává: „Na základě plánované spolupráce s paní Csákovou očekáváme zvýšení povědomí široké veřejnosti o naší práci a zdůraznění skutečnosti, že typologie osob, které můžeme označit jako ,bezdomovce‘, je velmi široká. Konkrétně chceme ve spolupráci s Ilonou získat větší podporu veřejnosti pro pomoc skupině matek s dětmi, které se ocitly v tísni. Pomocí rozumíme finanční, dobrovolnickou i morální podporu našim projektům pro tuto cílovou skupinu,“ představuje plány Pavla Vopeláková, tajemnice národního velitele a tisková mluvčí Armády spásy České republiky.

Bezpečné prostředí je základ

Azylové domy pro maminky s dětmi jsou určeny matkám s dětmi všech věkových kategorií, těhotným ženám, které se na příchod miminka teprve připravují, ale také maminkám, které toho času nemají svěřené dítě do své péče, protože mu nemohly zabezpečit bezpečné prostředí. „Azylový dům pro matky s dětmi poskytuje sociální služby, jejichž cílem je pomáhat v řešení okamžitých potřeb matek s dětmi v krizové situaci. Pomoc je zaměřena nejen na řešení akutní nouze, ale také na zastavení sociálního propadu a na sociální terapii a poradenství, které má za cíl pomoci klientkám samostatně zvládat své znovuzapojení do běžného života,“ vysvětluje Pavla Vopeláková.

Armáda spásy v České republice od roku 1993 provozuje pro matky s dětmi azylové domy v Havířově, Ostravě, Krnově, Opavě a Přerově, které v současné době poskytují 235 lůžek a jejich roční obsazenost činí 95 %. V roce 2006 organizace otevřela i 12 malometrážních bytů pro rodiny s dětmi v Brně s celkovou kapacitou 60 lůžek a dále nabízí i ambulantní sociálně-aktivizační služby pro rodiny s dětmi v Havířově a Praze.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,140 23,320
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma