Dnes je úterý 16. dubna 2024., Svátek má Irena
Počasí dnes 11°C Zataženo

I ten nejstrašnější život je pořád krásnější než ta nejkrásnější smrt

I ten nejstrašnější život je pořád krásnější než ta nejkrásnější smrt
zdroj: tisková zpráva

Láska je jen slovo, Aféry Niny B., atd. To, že byl Johannes Simmel svého času tak skvělý spisovatel, by vám jeho romány mohly povědět za nás.

Jeho život se rozhodně za nijak otřesný považovat nedá. Byl to značně uznávaný autor a jeho díla dodnes přináší radost i důvod k zamyšlení čtenářům téměř všech věkových kategorií. J. M. Simmel se narodil 7. dubna roku 1924 v Rakousku a tam také strávil velkou část svého života, přestože oba jeho rodiče pocházeli z Hamburku.

I přes jeho pozdější literární úspěchy Simmel nejdříve nezamýšlel jít tímto směrem. Ve šlépějích svého otce vystudoval chemii a posléze vystřídal několik zaměstnání, po druhé světové válce působil jako tlumočník americké vojenské správy v Anglii a po několika letech se začal věnovat žurnalistice. Spolupracoval například s deníkem Welt am Abend, do kterého přispíval svými filmovými kritikami a fejetony. Teprve až vystřídal několik dalších novin po celé Vídni a Mnichově, stal se spisovatelem na volné noze.

Romány byly přeloženy asi do 25 jazyků

Již po vydání svého prvního románu Divím se, že jsem tak veselý se stal jedním z nejčtenějších německy píšících spisovatelů. Ani jeho další romány nepřestala provázet celosvětová sláva.

Johannes Simmel se brzy osvědčil jako vynikající vypravěč a jeho romány kritizující tehdejší společnost a mravy oslovily široký okruh čtenářů. Ve velmi krátkém časovém období se stal celosvětové uznávaným autorem, jeho romány byly přeloženy asi do 25 jazyků a více než desítka jich byla zfilmována.

„Smrt se stala všední a snadnou. Každý ji může mít, každý z nás. Ale láska - kdo může mít lásku?“ – Johannes Mario Simmel.

Více naleznete na StudentPoint.cz.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 16.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,690 23,870
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma