Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

I holky hrají hry (a nejen holčičí)

I holky hrají hry (a nejen holčičí)
zdroj: tisková zpráva

Že holky hry nehrají? Že hrají jen ty holčičí jako je The Sims, Singles nebo Zoo Tycoon? Žádné takové, my hrajeme i střílečky a závody!

Lidé mají občas zajímavé předsudky o holkách a počítačích. Holky přeci umí na počítači zapnout akorát internet a nedej bože, když se tam objeví nějaké okénko. Občas umí něco napsat nebo upravit fotku v malování nebo jiném primitivním programu, kde se dají retušovat beďary. Hry? No možná tak The Sims nebo Singles, Zoo Tycoon nebo jiné hry, kde něco stavíte a o někoho se staráte. Však to mají v genech. Cože?!

Když někomu řeknu, že umím upravovat fotky (a myslím, že docela dobře) ve photoshopu, hraji Mafii, baví mě na počítači závodit nebo hrát těžké hororové adventury, koukají na mě a říkají si TY? Ne, ty jsi holka.  Ale kdepak, i my holky můžeme umět na počítači. Dokonce někdy lépe, než muži!

Mě osobně nejvíce baví hry, kde se musí přemýšlet, ale je tam i nějaká akce a napětí. Například teď jsem dohrála trilogii Posel Smrti. Dvojka byla trochu slabší, ale bez ní to hrát nejde. Vyšetřujete celou dobu sérii vražd, objevují se občas docela hororové scénky, několikrát jsem se lekla. Když se mě ptali, co pořád dělám na tom počítači, nevěřili vlastním uším. Hru? Takovéhle hry nejsou pro holky!

Střílečky zlepšují postřeh

Když jsem udělala průzkum mezi kamarádkami a kolegyněmi, zjistila jsem, že ani ony nejsou pozadu. Ano, hrajeme The Sims, Tycoon hry a podobně, ale mnoho z nich odpovědělo, že hrají (nebo hrály – času málo, práce moc) hry typu Mafie, Need For Speed, GTA, Wolfenstein a samozřejmě Bulánky.

Pokud patříte mezi ty, které si myslely, že hrát hry je pod vaši úroveň, zamyslete se nad tím, jestli nemají i jinou stránku, než tu zábavnou. Nejen, že jsou skvělým způsobem, jak se odreagovat při stresujícím období zkoušek nebo jiných situací. Adventury pěkně zatočí s vašimi mozkovými závity, střílečky zase zlepšují postřeh. Pokud navíc hrajete hry, které jsou v angličtině, trénujete i své jazykové dovednosti.

Jednu nevýhodu počítačové hry (a vlastně i počítač jako takový) mají. Je to neuvěřitelný zabiják času. Docela snadno si na hrách můžete vypěstovat závislost. Několikrát jsem se přistihla, jak ve škole přemýšlím nad částí hry, u které jsem skončila, co budu dál dělat a byla jsem už celá natěšená na to, až přijedu domů a hru si zapnu. A když už u počítače sedíte, je tak těžké se odtrhnout. Pokud se tedy chcete učit, snad ho vůbec nezapínejte.

Někteří by měli zahodit předsudky vůči pohlaví a rozdílů v jejich koníčcích. Holky si hrají s panenkami, kluci s autíčky. Holky hrají The Sims, kluci Mafii. Holky poslouchají Lady Gagu, kluci Rammstein. Sami vidíte, že je to hloupost.

Více naleznete na StudentPoint.cz.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 20.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,250
USD 23,520 23,620
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma