Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Harašení vysokoškoláka aneb jak se nenudit

Harašení vysokoškoláka aneb jak se nenudit
zdroj: Profimedia

Jste ve škole na zdlouhavé přednášce nebo cvičení a už se opravdu nudíte? Vraťte se s námi na chvíli o pár let zpět, když jste na základní a střední škole vymýšleli, co v hodinách dělat.

Samozřejmě ne každý předmět je časově náročný, abychom v něm museli vymýšlet lumpárny, nedávat pozor a nezapisovat si poznámky. Pojďte se přesvědčit, že šílené nápady z dětských let ještě nevymřely. Pojďte se pobavit!

Hurá za elektronikou! Tak proč se nedívat na film?

Nebaví vás poslouchat monotónní výklad vyučujícího? Pusťte si film, seriál nebo oblíbený pořad! Co třeba animovaný film Já, padouch nebo českou komedii Samotáři? Dnes nejste ničím omezení, možnost výběru je velká. Nezapomeňte ale na vypnutí zvuku! Se zvukem by vám to určitě neprošlo… Pokud vás filmy už omrzely, je tady samozřejmě další možnost. Co hry na telefonu? Hm? „U nás teď letí aplikace Draw Something, všichni vytáhnou smartphony a jedou,“ řekla redaktorka Alice. Tak proč to nevyzkoušet taky?

Surfujte na internetu

Pokud máte k dispozici notebook a připojení k internetu, surfování je pro vás ideální činností, jak trávit nudu ve škole. Facebookování, psaní seminárních prací nebo posílání emailů. Nikde ale není řečeno, že když jste na internetu a nevěnujete se výuce, tak hrajete hry nebo jen tak klikáte na jeden web za druhým, to ne! Mnoho studentů sice surfuje a nedává pozor, ale přitomdělají pro ně důležitější věci, ať už do školy nebo do práce.

Kdo si hraje, nezlobí

Hry ještě existují i mezi vysokoškoláky, ať si to chcete připustit nebo ne. Například oblíbená hra mezi patnáctiletými slečnami, která byla pojmenovaná Ruka přání, se nehraje už jen na základních školách, ale i na půdě univerzity. A co pravidla a princip hry? Obkreslíte si svou ruku, nad každý prst napíšete téma- třeba vysněný muž, částka peněz, kterou chcete vydělávat, jaké chcete mít auto, kolik děti chcete mít a kde chcete pracovat. Pod daným tématem můžete mít, kolik chcete chlívečků, třeba 3 nebo 5, ale tento počet pak dodržte i u těch ostatních témat. Na dlaň napište věk, ve kterém byste všeho, co vám vyjde, chtěli dosáhnout a tímto číslem postupně vyškrtáváte všechny políčka, až zůstane na každém prstu jenom jedno nezaškrtnuté. Smějete se? Kdo ví, beztak jste to taky kdysi hráli. Ale co, jen se smějte, legrace musí být. A pro zpestření nezáživné hodiny to není k zahození. Nebo máte radši piškvorky, lodě, město, jméno, zvíře, věc, křížovky a sudoku?

Čtěte, čtěte, čtěte!

Když máte náladu, tak si klidně čtěte. Když to bude navíc kniha z povinné četby, plus pro vás! Ale když ne, nic se přece neděje. Knihy jsou moudro světa, tak jen tak dál! „Buď jsem si četla knížku, nebo psala hodnocení filmů na CSFD,“ svěřila se Veronika, studentka Slezské univerzity.

Co takhle psát básně?

Máte rádi poezii? Sami nějakou píšete? Tak proč nenapsat nějakou báseň plnou ironie a sarkasmu? O hodině, která vám přišla neuvěřitelně dlouhá, a všechno vás iritovalo a nebavilo. „Píšu básně ráda a docela často. Určitým způsobem mě to naplňuje, ale musím na to mít náladu, protože ne vždycky to jde jen tak z patra,“ řekla Denisa, studentka Slezské univerzity. A kdyžtakových textů napíšete za svá studentská léta více, tak si je můžete i vydat pod nějakýmzajímavým názvem, který zaujme lidi tak, že si sbírku budou chtít přečíst. Co vy na to?

Vyrobte si vlastní hračku!

Možná to zní dost dětinsky, ale nuda je prostě nepříjemná… Vyrobte si třeba prak. Ten byl v minulosti hodně oblíbený, tak proč ne? Nebo autíčko? Jako kola použijte víčka od PET láhví, samotné tělo auta vytvořte pomocí krabičky od sirek nebo prázdným kelímkem od jogurtu, zde žádná pravidla nejsou. Fantazii se meze nekladou!

Máte spánkový deficit? Tak si zdřímněte.

A nakonec, když už vás nic jiného nenapadne, můžete spát. „Zapnu na mobilu hudbu, pecky do uší, lehnu si na lavici a usínám,“ řekl náš editor Štefan Bršťák. Pak únava zmizí. Vy nebudete chodit jako hromádka neštěstí a s tou kapkou energie už se dá vymyslet i něco dalšího a třeba i lepšího, jak se zabavit.

Více naleznete na StudentPoint.cz.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,300
USD 23,390 23,490
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma