Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 1°C Oblačno

Filmový ráj v Uherském Hradišti otevřel svoje brány. 39. Letní filmová škola

Filmový ráj v Uherském Hradišti otevřel svoje brány. 39. Letní filmová škola
Plakát k letošní LFŠ | zdroj: Letní filmová škola

Dnešním dnem jihomoravské město Uherské Hradiště otevřelo svůj "filmový ráj" - začal v pořadí již 39. ročník Letní filmové školy. Letos si návštěvníci mohou vychutnat osmidenní rej filmů, ale také hudby či divadla v rámci doprovodného programu.   

Tento filmový festival je považován (hned po karlovarském) za druhou největší filmovou událost na našem území. Je výjimečný nejen svou rodinnou atmosférou, ale také tím, že promítané snímky spolu navzájem nesoutěží. Organizátoři se snaží také naplnit název festivalu a soustředí se na slovo "škola": "Letní filmová škola není pouze filmovým festivalem, ale nabízí také systematickou výuku filmem a o filmu. Program festivalu každoročně obsahuje tematické přednášky (Film aktivně!), besedy s výraznými filmovými tvůrci (například prezentace inovativního filmového svícení kameramana Christiana Bergera v roce 2009), workshopy (Film a škola, Mini FAMU), semináře a diskusní panely. Komplexní a výrazný odborný doprovodný program tvoří specifikum Letní filmové školy jako filmového festivalu s řadou přesahů."

Tzv. filmovka každoročně nabízí několik cyklů, které jsou různorodě tematicky zaměřeny. Letos je v nabídce 13 cyklů, uvádíme některé z nich: Inventura / Zlatá éra Hollywoodu, Inventura / Film a živá hudba, Fokus / Portugalsko, Spektrum / Nenápadný půvab krize nebo Visegrádský horizont / Legenda Visegrádu: Vojtěch Jasný. Filmové projekce se promítají celkem v šesti sálech rozmístěných v nedaleké blízkosti od sebe. Po západu slunce se také na dvou plátnech rozjedou filmy venkovních letních kin.

Jednodenní akreditace je možné zakoupit přímo na místě za 250 Kč. Čtyřdenní či na dobu celého festivalu je nutno zarezervovat online. Podrobnější informace se dozvíte z oficiálních stránek festivalu na www.lfs.cz.

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 18.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,260 25,380
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma