Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

EFT - techniky emoční svobody

EFT  - techniky emoční svobody
zdroj: tisková zpráva

Český název techniky emoční svobody pro metodu EFT (Emotional freedom techniques) vymyslela paní ZDENA KATAYAMA, řečená Sindy, která tuto metodu do naši země přivezla.

EFT je revoluční metoda, která se řadí mezi uznávané techniky spadající do oboru nazývaného energetická psychologie. Jedná se v podstatě o emoční formu akupresury, která je založena na převratném objevu dr.Callahana, že příčinou všech negativních emocí je porucha v energetickém systému člověka. Podobně jako porucha elektrického vedení ve zdi, způsobuje,  že naše světlo (v případě EFT naše tělo) nesvítí tak jak má.

Jemné energie cirkulující v našich tělech byly a často ještě jsou ignorovány západními vědci a lékaři. V EFT jsou brány tyto energie jako prvotní příčina našich emocionálních problémů. Bez ohledu na to, jak dobře člověk jí nebo jak zdravý způsob života vede, nikdy nedosáhne ideálního zdraví či uzdravení, pokud mu budou stát v cestě emoční překážky!

Odstraňování problému metodou EFT je poněkud odlišné než u jiných metod a na začátku u některých klientů vzbuzuje lehký údiv nebo úsměv.  Vypadá to asi napoprvé poněkud legračně (například ťukání na hlavu...). Zdaleka legrační ale nejsou výsledky!

EFT často přináší úlevu i u fyzických symptomů, což jen dokazuje spojení mezi našimi tělesnými a emocionálními problémy. Emocionální zdraví je totiž neodmyslitelnou podmínkou pro fyzické zdraví. Na rozdíl od jiných metod, EFT obvykle funguje rychle a podstatná úleva od problému je většinou dosažena bez bolesti nebo jen při malé bolesti (ta je způsobena klepáním na akupresurní body, které se běžně využívají při akupresuře). Bohužel metoda není zázračná a problémy některých lidí jsou tak intenzivní, že už zmínka o nich přináší fyzickou či emocionální bolest.

Z hlediska energetické psychologie není problém v myšlence, jak se domnívá většina klasických metod, ale v poruše toku energie v meridiánech (energetických drahách v lidském těle). Myšlenka při tom slouží jen jako spouštěč a aktivuje příslušný meridián, na kterém je porucha. K odstranění problému je tedy zapotřebí tento tok energie harmonizovat a obnovit.

Naladěním se na daný problém a současnou stimulací (jemným poklepáváním) určitých akupresurních bodů na obličeji, těle a rukou dochází k doplnění energie v meridiánu a k zacelení poruchy - odstranění problému, které můžeme připodobnit odstranění překážky v energetické řece, tak aby mohla volně téci.

Klady metody EFT 
Zpravidla rychlý účinek 
Dlouhotrvající výsledky
Prakticky bezbolestná metoda
Nepoužívají se žádné pomůcky ani léky
Pacient se ji snadno může naučit a dále používat
Často pomohla i tam, kde všechny ostatní metody selhaly
 
 Samotnou metodu EFT je velmi lehké se naučit a téměř každý si dokáže sám pomoci od řady problémů. Mnoho účastníků jednodenního kurzu EFT PRO KAŽDÉHO, které paní Katayama pravidelně pořádá, si pak dokáže odstranit mnoho fyzických i psychických problémů, jako vyrážky, fyzické bolesti (ty se odstraňují už během kurzu) a s následnou bezplatnou telefonickou či e-mailovou asistencí, která je součástí všech kurzů, se vyřeší dokonce i problém neplodnosti. EFT je neuvěřitelně účinné i přes skepticismus. Jde v podstatě o mechanickou záležitost, jakousi "opravu vašeho vnitřního tělesného vedení"...

Kde EFT pomůže?
strach a fobie
stres
úzkost a panika
deprese
alergie
dětské problémy  (pomočování, noční můry, vztahové záležitosti..)
neplodnost
fyzické bolesti (i poúrazové "zapomenuté" bolesti)
nespavost
nadváha
závislost
traumata
nízké sebevědomí
stud a vina
vážné a chronické nemoci
vztahové problémy
léčba zvířat 

ZDENA KATAYAMA, zakladatelka Institutu energetické psychologie, žila v Japonsku, kde se seznámila právě s metodou EFT,  kterou u nás poprvé představila v roce 2004. O rok později pak s požehnáním tvůrce EFT, pana Garyho Craiga, začala úspěšně provozovat přes prvotní nedůvěru lidí svoji praxi. Každá konzultace je velmi individuální, začíná se vyhodnocením problému a plánováním postupného odstraňování jednotlivých emočních bloků.  Nepoužívají se žádné jehly, není třeba si lehat na lůžko, ani se svlékat.  Ve většině případů pacient pocítí úlevu hned, případně několik dnů po sezení.  Zajímavostí je možnost léčby on-line,  kdy klient nemusí nikam dojíždět. 

PŘEČTĚTE SI:
www.eft.cz (seznam terapeutů)
ZDENA KATAYAMA:  EFT pro každého (kniha je k dostání v každém dobrém knihkupectví)

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,610 23,790
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma