Dnes je úterý 19. března 2024., Svátek má Josef
Počasí dnes -3°C Skoro jasno

Dvanáct hodin budoucnosti: Maratón myšlenek, idejí a tezí

Dvanáct hodin budoucnosti: Maratón myšlenek, idejí a tezí
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Akci nazvanou 12 hodin budoucnosti: maratón myšlenek, idejí, tezí pořádá v sobotu 9. října Centrum současného umění DOX ku příležitosti výstavy Budoucnost budoucnosti a Fóra 2000. Akce nabídne vystoupení politologů, novinářů, ekonomů či bývalých politiků.

DOX ji pořádá ve spolupráci s Respekt Institutem a Nadací Forum 2000.

V průběhu dvanácti hodin v prostorách DOX v Poupětově ulici v pražských Holešovicích vystoupí přední zástupci různých oborů ve dvanáctiminutových prezentacích.

Poslechnout si můžete myšlenky celkem 40 osobností, mimo jiné politoložky Vladimíry Dvořákové, kněze Tomáše Halíka, novináře Karla Hvížďaly, Martina Mejstříka, Bedřicha Moldana, Šimona Pánka, či politologů Jiřího Pehe a Jacquese Rupnika. Ti všichni odpoví na vybranou konkrétní otázku zaměřenou na nejnaléhavější výzvy současné společnosti.

Vystoupení začínají v sobotu v 10 hodin dopoledne a vstup na dvanáctihodinový maraton je zdarma. Vzhledem k omezenému počtu míst ovšem pořadatelé doporučují návštěvníkům rezervaci.

Mezi vybranými tématy jsou například Ekonomický model v krizi, Výzvy životního prostředí, Demokracie unavená nebo ohrožená, Reflexe vědy a technologie,  Boj o veřejný prostor a nová média či Cesty k zachování lidské důstojnosti.

Na tuto akci navazuje v DOXu v pondělí od 15:30 další, kde vystoupí vybraní panelisté s významným polským sociologem Zygmuntem Baumanem.

Více informací o  akci zde

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,140 23,320
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma