Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes -1°C Slabý déšť

Do divadla v noci? Nepropásněte 1. ročník unikátního projektu Noc divadel v ČR

Do divadla v noci? Nepropásněte 1. ročník unikátního projektu Noc divadel v ČR
Divadlo Na zábradlí | zdroj: Isifa.com

Unikátní projekt Noc divadel proběhne vůbec poprvé v ČR a to 16. listopadu. Nejen že diváci mohou zhlédnout představení, ale mohou se sami účastnit workshopů, koncertů, autorských čtení a prohlídek, které budou organizovány jen tuto jedinou noc v roce. 

Noc divadel 2013 nabídne české veřejnosti srovnatelné kulturní vyžití jako projekty zaměřené na jiné umělecké obory – například Noc literatury či Muzejní noc. „Program začíná už dopoledne, kdy budou cílovou skupinou především rodiny s dětmi. Divadla připravila pohádky, dětské zážitkové hry a workshopy pro nejmenší. V odpoledních hodinách odstartuje i program pro dospělé, který bude probíhat až do noci, v některých prostorech až do ranních hodin. Diváci se mohou těšit na opravdu netradiční a různorodé zážitky, hrát se bude nejen na prknech velkých divadel či v menších alternativních prostorech, ale i na ulici, ve vestibulu metra či na nádraží,“ doplňuje Eliška Míkovcová, PR Institutu umění – Divadelního ústavu. 

Do akce se zapojila divadla z 22 měst ČR (Hradec Králové, Pardubice, Brno, Praha, Příbram, Zlín a další). Vydejte se za kulturou přímo ve Vašem městě nebo si najděte to pro Vás nejvhodnější město zapojené do divadelní noci a určitě nebudete návštěvy litovat!

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,260 25,380
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma