Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Skoro zataženo

Články autora

Michal Polák

Magazín

Sedavý způsob života zabíjí více než kouření, varují francouzští vědci

Michal Polák 1. 7. 2014
Evropané příliš neholdují pohybu a dlouhé hodiny vysedávají u televize nebo počítače. Přes varování zdravotníků je tento trend zvláště znepokojivý u mladých lidí, kteří díky tomu ujdou za den jen 2000 kroků. Přitom optimálně by mě člověk ujít alespoň 10.000 kroků denně. Ve svých důsledcích je sezení nebezpečnější než kouření.
Celebrity

Elton John se v květnu ožení s partnerem Davidem Furnishem

Michal Polák 31. 3. 2014
Britský zpěvák Elton John se chystá uzavřít manželství se svým partnerem Davidem Furnishem, s nímž žije devět let v registrovaném partnerství. John to řekl v rozhovoru pro televizi NBC. Sedmašedesátiletý zpěvák a jeho kanadský partner využijí zákon o sňatcích homosexuálů, který v sobotu začal platit v Anglii a Walesu. 
Kultura

Cloud Nothings zahrají 1.8. poprvé v Praze

Michal Polák 31. 7. 2013
Vycházející hvězda alternativní scény Cloud Nothings vystoupí 1.8.2013 v pražském klubu 007. Kapela do ČR zavítá vůbec poprvé. Lístky na koncert budou na místě k dispozici za 350 Kč. Koncert otevře pražské duo Mutanti hledají východisko.
Kuriozity

Američan vyrábí dechberoucí sochy z naplaveného dřeva

Michal Polák 30. 6. 2013
Mladý americký umělec Jeffro Uitto vyrábí tyto nádherné sochy pouze z dřevěných naplavenin z okolí města Washington. Výroba jedné takové sochy může zabrat klidně celý rok. Jeffro totiž nalezené dřevo neupravuje dle jeho potřeby, vhodný kus musí sám o sobě padnout na své místo.
Kuriozity

Drsná reklama na tampony, při které tuhne krev v žilách

Michal Polák 20. 6. 2013
Nevšedně pojatý ruský spot na tampony rozvířil diskuzi na internetu. Tento spot Vás přesvědčí o tom, že má cenu připlatit si kvalitnější zboží. Podle tvůrců reklamy Vám to může zachránit život.
Kultura

Portishead se večer pokusí hudebně začarovat Prahu

Michal Polák 19. 6. 2013
V pražské Tipsport aréně dnes od 20:00 vystoupí kultovní britská kapela Portishead. V rozhovoru s Tomášem Turkem z Respektu hudebníci přiznali, že na rozdíl od mnohých fanoušků nepovažují svou trip-hopovou hudbu za depresivní. Oni sami by ji označili jako optimisticky pesimistickou - tedy realistickou. Podle dostupných informací koncert dosud není vyprodán. Nejlevnější lístky pořídíte za 890,- kč, nejdražší za 1590,- kč.
Kultura

Májové koncertní tipy - Fang Island a The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble

Michal Polák 1. 5. 2013
Začátek května bude velmi bohatý na zajímavé koncerty. Redakce Tiscali.cz vybrala dvě akce, které byste určitě neměli vynechat. Do Prahy přijíždí například alternativní rockeři Fang Island z USA či experimentální jazzová kapela The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble z Nizozemska.
Vztahy

Potvrzeno! Muži neumí přečíst ženské emoce

Michal Polák 29. 4. 2013
Nový výzkum odhalil, že muži mají problémy se čtením ženských emocí z jejich očí. Podle nového výzkumu trvá mužům dvakrát déle dešifrovat emoce z ženských očí než z očí mužských. Části mozku, které vnímají emoce, se aktivovaly výrazně slaběji, když muži pozorovali ženské oči.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,240 25,360
USD 23,400 23,580
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma